Asfalteringswerken Antwerpseweg

Vanaf maandagavond 23 september voert het Agentschap Wegen en Verkeer structurele onderhoudswerken uit op de Antwerpseweg. Over de hele breedte van de weg wordt het wegdek vernieuwd en dat in beid richtingen. Door de strenge winter is het asfalt op vele plaatsen beschadigd geraakt. Om de hinder te beperken staan de werken gepland tussen 20u en 7u. Doorgaans verkeer blijft mogelijk. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. De naburige kruispunten van de Antwerpseweg worden afgesloten aan de kant van de werfzone. De kruispunten aan de kant van de weg waar nog verkeer rijdt, blijven open in alle richtingen. Tijdens de duur van de werken zijn de Antwerpseweg en alle kruispunten overdag gewoon open. Het verkeer op de Antwerpseweg beschikt dan in beide richtingen over de gebruikelijke twee rijstroken. De handelszaken en woningen in de buurt van de werf zijn overdag dus altijd bereikbaar met de auto. Tijdens de nachtelijke werken is het absoluut verboden om met de auto de werfzone in te rijden, want dat kan ernstige schade veroorzaken, zowel aan het voertuig als aan de weg. De asfalteringswerken zullen ongeveer twee weken duren.

meer info: www.wegenenverkeer.be

Kunstexpo Middle Gate Geel ‘13

Van 29 september tot en met 22 december loopt verspreid over vier locaties in onze stad de prestigieuze kunsttentoonstelling Middle Gate Geel ’13, met een lijst van nationale en internationale kunstenaars. Ereburger Jan Hoet toonde zich bereid om als curator de lijnen uit te tekenen. Middle Gate Geel ’13 is een tentoonstelling met een grootse inzet: ze tracht de complexe relatie tussen mythe, psychiatrie en kunst te onderzoeken. Niet zozeer de verschillen staan daarbij centraal. Wel openingen, gemeenplaatsen en parallellen tussen deze drie fenomenen. Geel, bakermat van de gezinsverpleging, geeft door haar historische en huidige context een extra dimensie aan de tentoonstelling. De wisselwerking tussen de stad Geel en de tentoonstelling zal dan ook intens voelbaar en zichtbaar zijn. Kaarten zijn te koop bij cc de Werft aan 1 euro.

meer info: cc de Werft, 014 56 66 60, info.dewerft@geel.be

Samenaankoop groene energie

Nog tot 29 september 2013 kun je opnieuw intekenen op de samenaankoop groene stroom en gas van het Antwerpse provinciebestuur. Vorig jaar bespaarden meer dan 60 000 huishoudens gemiddeld zo’n 220 euro per jaar. Onze stad steunt dit initiatief. Inschrijven is vrijblijvend en eenvoudig. Doe mee, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij tot een beter milieu. Voor meer informatie surf je naar www.samengaanwegroener.be. Op weekdagen kan je van 9u tot 17u ook terecht op de gratis infolijn 0800 21 134 (dinsdagavond tot 21 uur). Wie vorig jaar deelnam dient zich opnieuw in te schrijven om deel te nemen om een jaar lang van kortingsprijzen te genieten. Heb je vragen, dan kan je ook langs gaan bij de infocel technische diensten op het stadhuis.

meer info: 0800 21 134, www.samengaanwegroener.be

Derde editie Dimpna Gerebij

Op zaterdag 21 september organiseert St.-Dimpna de derde editie van ‘Dimpna Gerebij. Dit in het kader van ‘Dorp in de kijker’. Dimpna Gerebij geeft het St.-Dimpnaplein voor één dag terug aan de bewoners en belooft jong en oud een geanimeerde en ontspannende dag. De kerkklokken geven om 14u het startsein. Op het programma staan o.a. een hindernissenbaan, bananenplukboom, ballenbad, bakken stapelen, tekenwedstrijd, roofvogeltentoonstelling, fotozoektocht en kerktorenbezoek. Verwacht je ook aan optredens van Clown Huzzy, de Franse Soldaten, dansgroep Impuls en covergroep VdoubleU. Om 21.30u is er Dimpna Zwingt, een samenzang onder begeleiding van de Nootoplossing.

meer info: Dimpna Gerebij, 014 56 64 41, kris.karremans@geel.be

Digidokter in de bib

Vanaf 23 september geeft de digidokter in de bib wekelijks persoonlijk computerhulp. Het betreft een proefproject. Heb je vragen over Word, Excel, Powerpoint, e-mail, de aanmaak van een digitaal fotoalbum, het gebruik van usb? Loop je vast in een programma of heb je drempelvrees voor het gebruik van een computer of internet? Heb je nood aan advies bij de aankoop van een nieuwe PC of laptop? Kom dan bij de digidokter op consultatie. Dat kan elke maandag van 14.30u tot 17u. Neem indien gewenst je eigen laptop of tablet met je mee. Een consultatie is volledig gratis. Bij voldoende interesse zal de digidokter permanent in het aanbod opgenomen worden.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Klassieke muziek beluysteren

Schrik van klassieke muziek? Kom dan op maandag 23 september om 14u eens ‘luysteren’ in dienstencentrum Luysterbos. Je kan onder leiding van een enthousiaste vrijwilliger de mooiste klassieke melodieën beluisteren. Er wordt telkens een keuze gemaakt uit het ruime aanbod. Kennis is niet vereist en iedereen is welkom. Deelnemen is gratis.

meer info: Dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be

Volg een gratis proefles in de kunstacademie

Zin om te starten in de kunstacademie, maar twijfel je nog? Kom tot eind september gratis een proefles volgen in een atelier naar keuze. Zowel jongeren als volwassenen zijn welkom. Laat je leiden door je nieuwsgierigheid en ga de ateliersfeer opsnuiven. Meteen kan je kennis maken met de leerkracht-kunstenaars en zelf al creatief aan de slag gaan. Voorkennis is niet vereist!

meer info: http://kunstacademie.geel.be